Tuesday, December 21, 2021

Fysisk mishandling i datingforhold

Fysisk mishandling i datingforhold



Hvis du er i umiddelbar fare, gå uten dem. Familievold og overgrepsløsninger på vold i hjemmet av Sylvia Smith. Centers for Disease Control and Prevention CDC kan ikke attestere nøyaktigheten til et ikke-føderalt nettsted. Dette kan inkludere truende notater fra partneren din. Avbryt Fortsett. Usunne, voldelige eller voldelige forhold kan ha kort- og langsiktige negative effekter, inkludert alvorlige konsekvenser, fysisk mishandling i datingforhold, på en tenåring i utvikling.





Hva er datingvold?



Datingvold kan finne sted personlig, på nettet eller gjennom teknologi. Det er en type intim partnervold som kan omfatte følgende typer atferd:. Tenårings datingvold har dyp innvirkning på livslang helse, muligheter og velvære. Usunne forhold kan starte tidlig og vare livet ut. Den gode nyheten er at vold kan forebygges, og vi kan alle hjelpe unge mennesker til å vokse opp uten vold.


Mange tenåringer rapporterer ikke om usunn oppførsel fordi de er redde for å fortelle familie og venner. Tenårings datingvold er vanlig. Noen tenåringer har større risiko enn andre.


Usunne, voldelige eller voldelige forhold kan ha kort- og langsiktige negative effekter, inkludert alvorlige konsekvenser, på en tenåring i utvikling.


For eksempel er det mer sannsynlig at ungdom som er ofre for tenårings datingvold:. For eksempel, fysisk mishandling i datingforhold, ungdom som er ofre for datingvold på videregående skole, har høyere risiko for å bli utsatt på college. Å støtte utviklingen av sunne, respektfulle og ikke-voldelige forhold har potensial til å redusere forekomsten av TDV og forhindre skadelige og langvarige effekter på individer, deres familier og lokalsamfunnene der de bor.


I løpet av pre-tenårene og tenårene er det avgjørende for ungdom å begynne å lære ferdighetene som trengs for å skape og opprettholde sunne relasjoner. Disse ferdighetene inkluderer å vite hvordan man skal håndtere følelser og hvordan man kan kommunisere på en sunn måte. CDC utviklet Dating Matters ® : Strategier for å fremme sunne tenåringsforhold for å stoppe datingvold med tenåringer før den starter.


Den fokuserer på åringer og inkluderer flere forebyggingskomponenter for enkeltpersoner, jevnaldrende, familier, fysisk mishandling i datingforhold, skoler og nabolag. Alle komponentene jobber sammen for å forsterke meldinger om sunne forhold og redusere atferd som øker risikoen for datingvold.


Besøk nettstedet Dating Matters for å lære mer! CDC utviklet også en ressurs, Preventing Intimate Partner Violence Across the Lifespan: A Technical Package of Programs, Policys and Practices pdf-ikon [4.


Ressursen inkluderer flere strategier som kan brukes i kombinasjon for å stoppe vold i nære partnere og vold med tenåringer før den starter. Hopp direkte til innhold på nettstedet Hopp direkte til sidealternativer Hopp direkte til A-Å-lenke. Voldsforebygging. Seksjonsnavigering. Facebook Twitter LinkedIn Syndicate. Forebygging av tenåringsdatingsvold. Minus relaterte sider. Hva er tenårings datingvold? Hvor stort er problemet? Omtrent 1 av 8 kvinnelige og 1 av 26 mannlige elever på videregående skole rapporterer å ha opplevd seksuell datingvold det siste året.


Hva er konsekvensene? Hvordan kan vi stoppe tenårings datingvold før den starter? Se ressurser for intim partnervold for artikler, publikasjoner, datakilder og forebyggingsressurser for tenåringsdatingvold.


Breiding MJ, Basile KC, Smith SG, Black MC, Mahendra RR. Overvåking av intim partnervold: enhetlige definisjoner og anbefalte dataelementer, versjon 2, fysisk mishandling i datingforhold.


Mellommenneskelig voldsoffer blant elever på videregående skole – Ungdomsrisikoatferdsundersøkelse, USA, MMWR-tillegg69 1 Smith, SG, Zhang, X, Basile, KC, Merrick, MT, Wang, J, Kresnow, M, Chen, J.


Den nasjonale undersøkelsen for intim partner og seksuell vold NISVS: Fysisk mishandling i datingforhold Kort – Oppdatert utgivelse.


Atlanta, GA: National Center for Injury Prevention and Control, Centers for Disease Control and Prevention. Foshee VA, McNaughton Reyes HL, Gottfredson NC, Chang LY, Ennett ST. En longitudinell undersøkelse av psykologiske, atferdsmessige, akademiske og forholdsmessige konsekvenser av offer for datingmisbruk blant et primært utvalg av ungdommer på landsbygda. Journal of Adolescent Health; 53 6 Roberts TA, Klein JD, Fisher S. Longitudinell effekt av misbruk av intim partner på høyrisikoatferd blant ungdom.


Arkiv for pediatrisk ungdomsmedisin; 9 Exner-Cortens D, fysisk mishandling i datingforhold, Eckenrode J, Rothman E.


Longitudinelle assosiasjoner mellom offer for vold fra tenåringer og ugunstige helseutfall. Pediatri; 1 Smith PH, White JW, Holland LJ. Et langsgående perspektiv på datingvold blant kvinner i ungdom og høyskolealder. American Journal of Public Health; 93 7 - Niolon PH, Kearns M, Dills J, Rambo K, Irving S, Armstead T, Gilbert L. Forebygging av intimpartnervold gjennom hele levetiden: en teknisk pakke med programmer, retningslinjer og praksis.


Vis side inn: pdf-ikon Faktaark om vold mot tenåringer, KB, 2 sider, side sist anmeldt: 5. mars Innholdskilde: Nasjonalt senter for skadeforebygging og -kontrollDivision of Violence Prevention. forebygging av vold i hjemmet. For å motta e-postoppdateringer om denne siden, skriv inn e-postadressen din: E-postadresse.


Hva er dette? Relaterte linker. Lenker med dette ikonet indikerer at du er det fysisk mishandling i datingforhold CDC-nettstedet. Centers for Disease Control and Prevention CDC kan ikke attestere nøyaktigheten til et ikke-føderalt nettsted. Kobling til et ikke-føderalt nettsted utgjør ikke en godkjenning fysisk mishandling i datingforhold CDC eller noen av dets ansatte hos sponsorene eller informasjonen og produktene som presenteres på nettstedet.


Du vil være underlagt destinasjonsnettstedets personvernregler når du følger lenken. CDC er ikke ansvarlig for tilgjengelighet for seksjonsoverholdelse på andre føderale eller private nettsteder.


For mer informasjon om Fysisk mishandling i datingforhold retningslinjer for nettvarsling, se Ansvarsfraskrivelser for nettstedet. Avbryt Fortsett.





datingside for svingete jenter



Institutt for helse og menneskelige tjenester. ET stengt på føderale helligdager. Brødsmule Hjem Relasjoner og sikkerhet Andre typer vold og overgrep mot kvinner Fysisk mishandling. Fysisk misbruk. Fysisk mishandling Fysisk mishandling er bruk av fysisk makt som skader deg eller setter deg i fare. Hva er fysisk mishandling? Fysisk mishandling er: En forbrytelse. Fysisk mishandling er en kriminell handling, enten det skjer i eller utenfor familien eller et intimt forhold. Politiet har makt og myndighet til å beskytte deg mot fysiske angrep.


Hvis noen i en makt- eller autoritetsposisjon misbruker deg fysisk, er det alltid måter å rapportere dem på. Fysisk mishandling er en forbrytelse selv om det bare skjer én gang. Du tror kanskje at overgrepet aldri vil skje igjen. Partneren din kan prøve å overbevise deg om at det aldri vil skje igjen. Misbruket kan stoppe, men det vil sannsynligvis fortsette.


Og ingen har rett til å skade deg, ikke en gang. Ofre hvis partnere misbruker dem fysisk, har en høyere risiko for alvorlig skade og til og med død. Hvordan forlater jeg et fysisk voldelig forhold? Sikkerhetsplanen din vil hjelpe deg å være forberedt: Identifiser en trygg venn eller venner og trygge steder å gå. Lag et kodeord for å bruke med venner, familie eller naboer for å fortelle dem at du er i fare uten at overgriperen finner ut av det. Hvis mulig, avtal et hemmelig sted hvor de kan hente deg.


Ha en alternativ mobiltelefon i nærheten. Prøv å ikke ringe etter hjelp på hjemmetelefonen eller på en delt telefon. Partneren din kan kanskje spore tallene. Noen krisesentre for vold i hjemmet tilbyr gratis telefoner. Husk telefonnumrene til venner, familie eller krisesentre. Hvis partneren din tar telefonen din, vil du fortsatt kunne kontakte kjære eller krisesentre for et trygt sted å bo. Lag en liste over ting du bør ta hvis du må reise raskt. Viktige identitetsdokumenter og penger har nok høyeste prioritet.


Se sikkerhetspakkelisten for en detaljert liste over varer som skal pakkes. Få disse gjenstandene sammen, og oppbevar dem på et trygt sted der partneren din ikke finner dem.


Hvis du er i umiddelbar fare, gå uten dem. Hvis du kan, gjem et ekstra sett med bilnøkler slik at du kan dra hvis partneren din tar fra deg de vanlige nøklene dine. Spør legen hvordan du kan få ekstra medisin eller briller, høreapparater eller andre medisinsk nødvendige ting for deg eller barna dine. Kontakt din lokale familiedomstol eller voldsdomstol, hvis staten din har en for informasjon om å få et besøksforbud. Beskytt din nettsikkerhet mens du samler inn informasjon og forbereder deg. Partneren din kan kanskje spore planleggingen din ellers.


Prøv å ta med deg bevis på overgrep eller vold hvis du forlater partneren din. Dette kan inkludere truende notater fra partneren din. Det kan være kopier av politi og medisinske rapporter. Det kan inkludere bilder av skadene dine eller skade på eiendommen din. Oppbevar kopier av alle papir- og elektroniske dokumenter på en ekstern minnepinne. De kan være på vei mot å bli fysisk voldelige også. Mye forskning har blitt utført for å finne ut hva som fører til fysisk mishandling i ekteskapet, og hva det forårsaker.


Det er åpenbart at det er umiddelbare fysiske konsekvenser av å bli kastet rundt eller slått. Men disse helbreder selv om de også kan ha alvorlige og langsiktige konsekvenser.


I det ytterste, som ikke er så sjeldent, kan fysisk mishandling i et forhold være livstruende for ofrene. For de som overlever, vil det å bli utsatt for vedvarende vold på det som burde være et kjærlig og trygt sted resultere i en rekke psykologiske og fysiologiske endringer.


Kronisk hodepine, høyt blodtrykk, gynekologiske sykdommer og fordøyelsesproblemer er bare noen av de vanligste konsekvensene for ofre for fysisk mishandling i et forhold. I tillegg til disse plagene i kroppen, er den psykiske skaden som følger av å være i et voldelig forhold lik skaden på krigsveteraner. I følge noen studier er ofre for fysisk vold i forhold eller fysisk vold i ekteskap også mer utsatt for å utvikle kreft og andre kroniske og ofte dødelige sykdommer.


Ofre for fysisk mishandling i et forhold uavhengig av dets varighet, hyppighet og alvorlighetsgrad har høyere risiko for å utvikle depresjon, angst, posttraumatisk stresslidelse eller en avhengighet. Og siden overgrep sjelden kommer uten at offeret blir sosialt isolert, blir de stående uten den beskyttende rollen våre venner og familie spiller i livene våre.


Se også:. Ofre for overgrep vet dette veldig godt - det virker umulig å forlate aggressoren eller en fysisk voldelig partner. Uansett hvor voldelige de kan være i noen øyeblikk, er de vanligvis ganske forførende og sjarmerende i andre øyeblikk. Misbruket kan skje med lange perioder med tilsynelatende fredelige og ganske lykkelige dager.


Kan et forhold reddes etter familievold? Kan et ekteskap overleve vold i hjemmet? Fortell noen du stoler på, få hjelp, ta kontakt med en terapeut og diskuter mulighetene dine. Å gå gjennom fysisk mishandling i et forhold er uten tvil en av de vanskeligste opplevelsene man kan ha.


Det er farlig og har potensial til å forårsake langvarige negative konsekvenser. Likevel, som mange andre forferdelige møter i livene våre, kan også dette være rettet mot selvvekst. com-kurs ment for ektepar er en utmerket ressurs for å hjelpe deg å overvinne de mest utfordrende aspektene ved å være gift.


Ta kurs. Ekteskapsråd. Å gifte seg Forberedelse av løfter før ekteskapet SE ALLE. Gifteliv Sexliv Forhold Romantikk SE ALLE.


Ekteskap Hjelp Skilsmisse Separasjon Utroskap SE ALLE. Ekteskapsquizer Ekteskapssitater Videoer. Ekteskapskurs Lagre mitt ekteskap før ekteskapskurs SE ALLE. Finn en terapeut. Søk etter terapeut. Om oss Kontakt oss Skriv for oss Annonser hos oss © Copyright Alle rettigheter reservert.


Av Sylvia Smith, ekspertblogger godkjent av Shannon McHugh, psykolog. Del på Facebook. Del på Twitter. Del på Pintrest. Del på Whatsapp.


Del denne artikkelen på Del på Facebook. Ønsker å ha et lykkeligere, sunnere ekteskap? Sylvia Smith ekspertblogger.

No comments:

Post a Comment